how to live their lifes

Och så står vi här igen. Samma ord kommer ut från våra munnar och i samma riktning dras våra blickar. Hoppet är svagt och inte lika viljestarkt.
Orkar man?

 


*Komplicerade meningar från komplicerade tankar*


snart jul?!


Jag tänkte försöka vara lite annorlunda mot vad alla andra bloggare kommer att skriva som rubrik. Men ja, det är ju trots allt första advent idag. Galet enligt mej. Eller galet är kanske att ta i men jag är inte riktigt redo för julen. Först vill jag ha snö, ett pepparkaks hus, julmusik och lukten av julbak. Sedan kanske första advent kan få komma. Men så ska det väl inte riktigt vara heller... Idag har Marina Läroverket öppet hus. Fördel: Man får åka på en grymt nice segling ut i Europa och medelhavet och jag tror man lär sig saker som man inte lär sig på andra gymnasium. En stor nackdel: Det ligger i Danderyd *notera Danderyd... Det ligger en jäkla massa tid härifrån*. Ska på en gitarrlektion sen, kl: 15.10 så jag vet inte om jag pallrar mej dit. Sitter i pyjamas fortfarande så... Men nu ska jag plugga och julpynta!


Seyah!

namnsdagen den 27/11 = Astrid!

En random bild från pappas dator

Sista dagen på prao:n idag. En smula sorgligt faktiskt! Måndagen och tisdagen var lite sega men efter det så blev det bara bättre och bättre! Franko *min handledare* bråkade lite med mej om att jag snackar för mycket *han sa det med ett leende på läpparna så jag tror att det inte var 100% seriöst*. Att vara social ser jag som en bra egenskap så jag tackade, kanske i lite fel tillfälle. Fick ett fint omdömme i alla fall! Till Café String kommer jag att besöka fler gånger! Jag har förresten namnsdag idag! Jag hade såklart glömt det själv, och för en gångsskull hade mamma OCH pappa kommit ihåg det. Fick en superbra gitarrbok och en fin pepparkaka. Mm. Men nu har Saga och Hedda kommit, så nu måste jag dra fram min sociala sida.



Puss på er!

 


och näst först på önskelistan...

...står det: "En resa till Karibien". Den kommer nog att stå kvar där i ngra år. Om ni undrar vad det står över det så är det en ny säng. Kanske för att det känns lite mer troligt.

Just nu står det mellan Sam-Utland på Nacka gymnasium eller någon rolig och kreativ men också mer inriktad estetlinje på t.ex. Kulturama. Fast om jag sa vara ärlig så är det inte riktigt att det är så inriktat som jag tvekar på en estetlinje... Det är nog att alla som börjar där tror jag är grymma och jag känner inte riktigt för att vara sämst. Nu snackar vi musik alltså. En annan sak är att bl.a. språklärarna och mattelärarna, utan att vara fördomsfull,  antagligen inte är lika bra på musiklinjerna som på utland. Och om jag kommer in på utland så ska jag ändå välja till någon typ av musik så det kanske blir det trots allt. Allt detta föll på plats idag och hittills känns det väldigt bra. Det kommer nog bli bra vad jag än väljer *kanske inte data-teknik dårå men ni fattar...*. Shit vad carebox det där var. Sorry, jag ska sova nu.


Puss!

blue lips

En bild från Nice.


Och på vems praoplats kom det in världens sexigaste kille idag? Det var nog min det! Asså ni skulle sett killen! Med skitsnygga kläder och en ryggsäck på ryggen kom han in och det bara lyste charm och snygghet omkring honom. Och back-packer var han också. Snackade bara engelska. Jag kom på i efterhand att man skulle gjort någonting. Blickade ganska mycket med han men jag vet inte om han bara trodde att jag aldrig sett en back-packer förut eller om han fattade min flört. Jag ska lätt back-packa någongång i mitt liv. Ska jobba efter gymnasiet och sedan ut och resa. Fan va nice. Upptäcka världen! Appropå plugg... Tro det eller ej men nu ska jag plugga till två prov.




Hare bra.

och lite kändisar...

En bild från årets segling i somras och en skön låt med nya favoriten; Tingsek.


Prao! Idag, 09.00 till 13.30 på Café String. Jag kom alldeles för tidigt och gick några varv runt kvarteret, köpte en frukt och väntade på att klockan skulle bli nio. När den var 08.57 kom jag dit. Fortfarande kolsvart. Men där stod nu Janine från paralellklassen. Blev förvånad, glad och en aning lättad. Och gissa vilka de *nästan* första kunderna var? Jag, Saga och Alice satt och stirrade in i datorns skärm här om dagen på 3 avsnitt av Paradise Hotel och konstaterade då att killen vid namn Simon var coolast. Han ser lite lustig ut men ändå en smula snygg. Sen konstatreade vi en annan kille också; Andreas. Vi tyckte att han va helt störd och ful. Fattar ni hur mycket jag stirrar när DOM TVÅ PARADISE HOTEL KILLARNA STIGER IN PÅ MIN PRAOPLATS?! Jag visste först inte vart ifrån jag kände igen den första killen *Simon* så jag stirra som in i helv... Frågade Janine men hon hade ingen aning. Så jag stirrade lite till. Sen slog det mej och jag dampade en aning i smyg. Direkt efter det kom min handledare som just tagit beställingen av vilka de var och jag ropade glatt och lite för högt *i falsett* JAG VET! Kändisarna gick ner och jag kastade mig på hans macka för att få sevrera den. Jag gick raka vägen till Simon och sa glatt och högljutt *igen* Varsågoood!! *och ett enormt smile på det*. Mer än så blev det inte men men. Det gjorde min morgon lite bättre. Haha, låter som jag är feta faanet men nej, kollar valigtvis inte på programmet men i år tog jag valet att göra det. Lite kul är det ju. Annars har det varit en bra dag! Jag är nöjd med min prao även om jag känner mig lite ivägen ibland. Sjukt trött dock, efter. Och nu har jag vart på träning. Hårda bud. Men nu ska jag duscha.




Pussar!

vad är det som hindrar vår verklighet?

Här hänger gitarrren, ganska orörd på ett tag. Spelar bara samma gamla låtar. Snälla, vill nån ge mig lite insperation? Om ni spelade gitarr, vad skulle ni vilja spela? Tack.


Hej. Oj vilken slapp dag. Och oj vad skönt. Igårkväll så åt jag, Alice och Jennifer middag hos mig, Elvira kom sedan. Vi flummade lite, sminkade oss och sedan gav vi Alice hennes present. Denna kväll skulle nämligen symbolisera Alice födelsedagsfirande. Vi åkte sedan till Lisa och var där ett tag, men sen kom Gloria och hennes kompis Klara och vi åkte hem till Gloria istället. Galet vad jag blev avundsjuk när jag kom in i hennes hem. Sjukt fint! Lite hippie style på det hela och man kände sig hemma så fort man satt foten innanför dörren. Vi fick höra deras (Glorias och Klaras) underbara sång. Egenskriven med gitarrkomp. Jennifer blev tårögd och jag rös i hela kroppen. Superfin(t). Tillslut var klockan mycket och vi var tvugna att gå hem till mig. Men kvällen fortsatte med te, sjuka planer inför nästa sommar och mycket skratt. En riktigt bra helg har det varit. Kommer aldrig kunna somna ikväll.




Puss.

sömn


Kollat på en film, ätiti choklad och drukit te. Men, framförallt sovit in ngra av de timmarna jag inte fick inatt. Ankom cirkus kl: 03.00 igårkväll. Så idag har inte varit min bästa dag när det gäller koncentration. Men var det värt det? Absolut. Filmen var väldigt bra, dock är boken mycket bättre men annars vore det väl konstigt. Nu ska jag försöka  få fram filmen här över som jag laddat ner från icefilms.com... Sen kanske sova mer...


Bye!

it's something in the way you move



AJ. Förlåt alla ni som inte tagit vaccinet för det jag kommer skriva nu... Fasen vad ont jag hade på kvällen! Kunde inte böja armen *utan att överdriva*. Eller kunde kunde jag väl men kul va det inte. Detta skedde igår och det var just såklart då jag och Saga skulle stå i garderoben på mammas jobb fest och ta emot tunga, blöta jackor. Yes! På slutet var det nästan så att vi låtsades som att vi inte jobbade där så fick dom fixa det själva. Nu är det i alla fall bättre, fast smärtan finns fortfarande när man lyfter armen. Trött är man också. Efter jag nu gjort engelskan och spanskan så ska jag ta mej en tupplur för att orka vara uppe till halv tre. Ikväll är det nämligen förpremiär på New Moon! Ska bli himla kul och efterlängtat.
Och idag var gymnasiemässan på tapeten. Jag blev mer och mindre förvirrad på samma gång. Tyvärr gav Nacka ett väldigt trist intryck och det, och alla andra nackdelar som jag har hört om den, fick mig att tveka. Däremot gav de internationella linjerna, t.ex. YBC ett bra intryck. Det gjorde också Viktor Rydberg, Värmdö och några andra oväntade. Fast Nacka har absolut inte försvunnit ur mina tankar. Vi får se helt enkelt.



Ha det bra ikväll, det kommer jag ha.

your skin makes me cry


En bild från vintern i sexan och en hyllning till Esbjörn Svensson


Matteprov, beep-test och So-prov. Matteprovet gick bra! Dock läste jag fel på en fråga så att den blev grymt mycket svårare än vad den egentligen var. En smula segt men men. Beep-testet gick... ganska bra. Jag är nöjd men satsar på en nivå till nästa gång. Dock höjde jag mig en nivå från förra året då jag fick 7, och idag en klar 8:a. So-provet var egentligen ingenting viktigt. Vi prövades bara på ett internationellt prov, läraren kollar inte ens på det. Tur det, för det gick sämst. Var helt slut och ofokucerad sista lektionen. Jag och Saga var och lämnade en påse godis i Heddas brevlåda med ett sött litet krya-på-dig kort i (och godis såklart). Hon ringde upp och hade blivit väldigt glad. Saknar henne! Hon får fan ta och bli frisk snart. Men nu är det spanska som gäller, heela kvällen! Och jag som ville kolla på House som börjar slutar... nu.



Puss.

fler läsare?

 

 

 

Klicka här

så kan du gå med i denna sajjt. Jag har faktiskt fått allt fler läsare!

 

 



inte minnas men absolut inte glömma

Haha, ja här har vi två killar som jag, Alice och Vilma pratade svengelska med när vi var på Mauritius för cirkus 3 år sen. Minnen finns det gott om därifrån...!


Igår kom jag hem från de södra delarna av Sverige, Småland. Det var kul att träffa släkten, även om det inte var jättelängesen sist. Idag... Matteprov. B-delen. Men det gick rätt bra, svarade på alla förutom två varav en var omöjlig enligt mej och många andra. Vet inte om någon svarade på den faktiskt. Men men, jag är rätt nöjd ändå. Fast man kanske inte ska säga så mkt nu innan man vet resultatet. Nu ska jag försöka ladda ner en film från icefilms.com. Hittills går det... inte alls faktiskt! Men men, i'll keep trying.




Ha en trevlig måndagskväll!

there is still a light that shines on me

Oj vad geekit... Men hallå... Ah jag har ingen förklaring. Förlåt Agnes, detta ser nästan ut som ditt förra inlägg, hoppas att du inte blir asarg, jag var tvungen att hylla han lite eftersom det är Twilight-premiär snart(!). Haha, den sista bilden är lite lustig... Kräftskiva? Och majs? En aning kul! Nu ska jag verkligen plugga matte. Och välja ut ord till engelskan. Jag drar ner till småland där farbrorn *haha vad gammalt det lät*, alltså min farbror fyller år. Vi åker imorrn förmiddag så ikväll vill jag hitta på nått! Men nu, matte.

Seyah!

they were here first

Hide and Seek - Imogen Heap

Okej, datorn kan vara bra till skolarbeten när man ska översätta ord, träna på glosor eller skriva en text på word, MEN det finns ju så mycket mer intressant att göra på en dator! Som att skriva ett blogginlägg t.ex. *vad gör jag här?!* Just nu är det ett 28 sidors (!) tjockt häfte som ska räknas/kollas igenom inför matteprovet på måndag. Mh. Taggad. Denna låt här över spelas om och om igen. Det har den gjort i några dagar faktiskt. Jag älskar soundet på den.

nöjd?

Dagens träning gick sämst. Livet är lite neutralt *älskar ordet* just nu. Varken bra eller dåligt. Men jag längtar lite till gymnasiet faktiskt. Jag vet inte vilken linje det blir än men den som är mest aktuell är nog, fortfarande Sam-Internationell på Nacka. Nackdelen med Nacka gymnasium är att det är så jääkla många som man känner som ska börja och som redan går där. En aning trist tycker jag men det ska väl inte hindra någonting. Aja, jag har julen på mig! Har ju funderat på natur ett tag... Men nej! Jag är en sam-person. Men nu ska jag stänga av datorn.


Sov gott!

optimist - javisst!

Oj! Jag tror allt att jag hade besöksrekord igår! Haha, jag tänker inte säga hur många det var.. Men jag är en aning glad i alla fall! Dagens tanke *ni kanske har märkt att jag varit en aning poetisk på senaste tiden* är att folk är alldeles för hårda mot sig själva. Även om det inte gäller superseriösa grejjer så är det ändå små saker som bildar vanor. Det kallas dålig självkänsla. Jag känner verkligen igen mig. Ett exempel är om man skrivit ett prov och känner att det gick ganska bra. Man får tillbaka det och har fått ett fel. Hur tänker man? "Jag fick alla rätt förutom ett, shit vad bra jag är! Eller "fan jag fick ett fel, trodde att det gick bra. Nu kommer jag att sänka mig". Okej, kanske en liten överdrift men inte mycket. Som jag sa, jag känner igen mig och jag vet att det är många som tänker åt det hållet. Jag ska verkligen försöka att tänka på de bra sakerna istället för att hacka upp sig på de dåliga. Man ska vara stolt och sedan kan man ju lära sig av sina misstag istället för att ha ångest och känna att allt är försent. Detta gäller såklart inte bara på prov/skolgrejjer utan så många andra situationer också. Så... Öh.. Va nöjda! *GAY!*
Men apropå prov.. Jag måste plugga nu. Eller först ska jag ta en promenix med hunden.


Ha det bra så länge.

tack.


Okej... Back again. Hur det gick? Tjaa.. Det gick bra. Måste bara hylla Niklas en aning. Asså han var verkligen asbra! Sa aldelles rätt saker och peppade mej. Jag vågar inte skriva för mkt här på bloggen men... Vissa människor passar man helt enkelt inte ihop med men det är bara att gå vidare och göra sitt bästa, i alla tillfällen. Jag ska inte låta någon ta bort min glädje till ett visst ämne bara för att vi inte passar ihop. Jag säger inte att jag fick en massa skit på samtalet. Jag fick veta vad jag skulle göra för att höja mej och jag ska försöka så gott jag kan men jag vet inte om jag kommer att lyckas. Men det ska inte dra ner mej någonstans, jag ska göra mej själv nöjd och försöka hålla upp lusten för ämnet i alla fall.
Nu måste jag bara hylla en till person. En person som gav rätt kommentar i rätt tillfälle. Jag vet att jag redan hyllat henne lite vagt här under men då var jag inte riktigt kabalel att skriva mer.. Hedda, det du skrev kom när jag verkligen behövde det. Du skulle sett mej efter jag sett de du skrev. Haha, allt släppte kan jag bara säga. Jag hann bara läsa första raden innan jag började storböla. Och det var inte så kort tid som tårarna rann heller. Lite too personal för att skriva på bloggen kanske men jag ville bara att du skulle veta hur rätt det var att du skrev det just då. Jag älskar dej och är så glad att jag lärt känna dej. Tack en än gång.

från neutrala ögon


Rubriken = Ett litet uttryck som jag kom på idag på den kalla promenaden med hunden. Jag tänker inte berätta hur jag kom på det för det var så sjukt långsökt och flummit, men vissa saker skulle man vilja se med "neutrala ögon". Man kan själv vara så uppslukad av situationen att man inte ser hur det egentligen står till. Just nu har jag inga riktiga problem med detta men jag har haft... Ett flertal gånger. Detta inlägg skulle platsa på våran "carebox-blogg" *reklam! jag har den länkad, ta en titt!*.
Och så lite normalt bloggskrivande;
Idag ska man ha utvecklingssamtal då. På ett sätt gillar jag det och på ett sätt inte. Det är skönt att kunna för en gångsskull få fråga ut lärnarna hur man ska höja sig och hur man ligger till. Sedan är det ju alltid kul om/när man får lite beröm... Men, jag kan också tycka att det är lite stelt/awkward och sitta där och bara nicka och le, vilket man ändå alltid i slutändan gör. Och sen när man kommer hem ångrar man sig att man inte sagt alla dom där frågorna man tänkt på innan...
Aja, nu måste jag verkligen göra en massa plugg.



Hej så länge! (stavas sålänge i samma ord? Svara gärna Tack Emil Jag litar på dej)

sv: pepptalk.



Tack Hedda. Jag älskar dej. Dessa ord kan inte betyda mer än vad dom gör just nu.

kom igen. bara en liten puff i rätt riktning.


 


Mh. Inte min dag idag. Började helt ok men sen... Nej, orkade inte riktigt. Shit happends. Det kommer väl bättre dagar.

ljusna mej igen, igen, igen




& varför stod du annars här?
du kunde valt den andra vägen
du läser mig kapitel för kapitel
jag är mindre stolt nu, mer förlägen.



äntligen 15 år!



Grattis söta Saga!! Nu är du äntligen 15 år, vi ska nu inte reta dej längre... *host* Hoppas att du får en underbar dag *med mej*!



PUSS!


Alice och MJ





Yes, igår var det lilla Alice som fyllde år! Grattis igen älskligen. Det firades såklart! Vi drog också in Saga i vårt lilla firande. Först var det ögonbindel in till Medborgarplatsen. Mycket skratt och obalans på tunnelbanan, bussen och andra allmänna platser... Där fick dom i alla fall ta av sig sjalarna runt ögonen och nu stog vi framför Pizza Hut där vi åt middag. Sedan bar det iväg för att hämta biljetterna till bion, efter det så fick födelsedagsbarnen göra lite piniga saker... In på 7 eleven och Burger King fick dom bet sig som idioter och bli utstirrade. Fast på BK var jag med Alice och skämdes. Vi sprang in och krävde att få de vanliga, när han kollade på oss med är-ni-dumma-i-huvudet-blicken så sa skrek vi att vi såklart ville ha 8 laxrullar.. Efter att vi sprungit ut fick jag reda på att ngra personer som... eh.. jag träffat för längesedan och som bor låångt bort satt på denna BK:n.. Ödet?! Aja, sedan satte vi oss på bion och njöt av Michael Jacksons sista repningar i filmen/dokumentären "This is it". Lovley. Trevlig kväll!

WOHO!

 

 

 


Åh! Äntligen!! Idag släpptes en tung börda som har vilat på mina axlar under de senaste dagarna. Jag har äntligen fått en praoplats! Och det är inget litet B-ställe utan det är ett jättemysigt Café på söder. Roligt namn har det också; Café String. Aeh.. Det var bara det jag ville säga! Nu ska dricka te.



PUSS!

France 2009


På väg till en skitskön resa...


Söt Alice efter en dag i Cannes





På stranden låg vi och samlade sol som nu ska räcka hela vintern.. Obeskrivligt skönt och behövligt.


Ja, jag gör allt man inte ska göra på en bild; blinkar, pratar och tänker inte alls på att kameran är riktad mot mej..



Hur ofta har man turen att få spendera 6 dagar i Frankrike med bästa kompisen i en skitstor najjs lägenhet med två ballkonger, en terass och en grymt najjs pool?!


The view from the terace in the night



Här har ni några sena Frankrike bilder!



lite för mycket, eller?



Ja, jag har läst alla Twilight-böckerna och tycker att dom är grymma. Jag har också sett den första filmen och ska snart gå på den andra på premiären. Jag har även läst första boken på engelska och håller på att läsa om bok nr. två New Moon just nu. Nörd? Ja, det kan man tycka men jag börjar själv tvivla när jag ser hur mycket "värre" det skulle kunna vara. Vad är detta? En egen tidning om Twilight, smycken och t-shirts? Har det inte gått en aning för långt? Jag har egentligen ingetting emot allt men jag tycker ändå att allt är en aning märkligt... Är folk så besatta att dom köper örhängen med Twilight-design?

PRAO?!



Okej... "Praoalternativ" existerade inte riktigt... Fastnade vid tv:n ist. Älskar denna reklam över! Aja... Vart ska jag praoa?! Musikaffären Twang, ett café i Grisslinge eller radio hade jag i tanke, men nu vet jag inte alls längre. Orkar inte stressa och komma någonstans där jag inte vill vara. Men det känns som om det kommer att bli så. Är det någon som vet något bra ställe? Skulle vara till mycket hjälp med lite alternativ. Tack.

hemma igen.



Tjenaah! Hemma från France nu. Kom hem igår kl. typ 20.30. Samma dag gick jag upp kl. 04.00. Varför? Planet från Nice gick 07.00 till Syrisch och därifrån gick det 16.30 till Stockholm. Halv FEM. Ungefär nio timmar satt vi på flygplatsen i Schweiz. Men, det var inte så jobbigt som det låter, gick rätt fort faktiskt. Bilder från våran resa kommer väl snart... Måste bara hitta orken att lägga upp dom, har inte ens lagt in dom i datorn. Bilden över visar mitt extrema återfall till tvserien LOST. Varje kväll när vi kommit hem satte vi på ett nytt Lost avsnitt. De som vi lånat lägenheten av hade nämligen hela säsong 1 och 2 stående i tvhyllan. Till och med mamma som hatat serien och aldrig förstått sig på den sa häromdagen (jag citerar): "Äh, vi måste nästan ta och skaffa dom där boxarna snart!". Känner lite samma sak men de e ju så dyrt. Men hoppas kan man ju alltid göra.
Aja, nu ska jag ringa lite praoalternativ.



See yah.

RSS 2.0