lite som en omöjlig situation


one night to push and scream

 

Lite såhär ser min sommar ut för tillfället. Längtar så jag blir tokig.


to wanna get away

 

Fick just reda på vem som vinner Paradise Hotel. Hatar sånt. Men nu när Cimon åkt (sorry alla som inte visste) så är de typ ingen ide att kolla...

Eller jo.


don't worry about me, i'll be fine. well that's what i tell them baby, but i'm lyi'n


Hej engelska glosor. Fast jag pallar inte anstränga mig på dom. Borde kanske inte slacka efter nu sista terminen... fast jo. Pallar man inte så pallar man inte. Är fortfarande lite frusen från aktiviteten i eftermiddags. Klassen (som för tillfället plötsligt bara bestod av mig och 4 andra...!?) stod på Raoul Wallenbergs-torg, utanför Dramaten, och höll i ljuständningen vid minnesdagen av Förintelsen som idag skedde för 65 år sedan. Det var omkring 1000 ljus som skulle tändas i snöstorm och minusgrader. Sedan, typ 2 timmar senare skulle dom släckas och packas ner. Detta kan låta lättare än vad det egentligen var då vi frös som in i helvete, frös ännu lite till och hungern och tröttheten slog till. När man äntligen fick åka hem så visade det såklart sig att mina bussar var inställda. Allihop. Som tur var fick jag skjuts av Saga. Du är en pärla. Nu, Paradise Hotel och glosor.



SEYAH.

"att vänja sig vid tanken" finns inte

 

Om du var vaken, skulle jag ge dig allt det där jag aldrig ger dig.

Men du, jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag.

 


the martin syndrome

Lite New York bilder har dykt upp så här på senare tid... Vet inte varför, är i lite brist på nya om jag ska vara ärlig.



Grymt trött efter en frilufsdag med promenad och skidåkning. Nu har jag äntligen fått komma hem och kollat klart på alla Paradise Hotel-avsnitt jag missat. Livet leker... Fast bara fram tills nu. Nu har jag en oskriven krönika som väntar, 34 grymt svåra engelska glosor och 28 minst lika omöjliga spanska glosor. Livet leker lite mindre...

<3

ibland vill man skrika fula ord.

Oh vem var det som nästan pratade med Cimon i Paradise Hotel i telefon idag?! Har det typ säkrat för mig nästa söndag. Om inte en opålitlig tränare inte håller sitt löfte så är jag 10 gånger coolare om en vecka!

Hej jag hatar alla stora val och vill bara döda gymasievalet just nu. Var på Nacka Gymnasiums öppet hus i helgen. Det sög. Nä, det gjorde det inte alls men det bara förrvirrade mig. Jag som var så säker på SP - Internationell vet inte alls längre. Det verkar fortfarande kul men det är skitmånga som kommer välja det och jag vet inte om jag skulle tycka att det var kul. Ibland känns det perfekt men ibland inte. Åh. Pallar inte.

people talking without listening




Hjärnan låter alltid fantasin ta ett steg för långt.


favoriterna från...

H&M


for something in the distance

Drömkoppen (dock alldeles för liten...)


Snart bär det iväg till skolans öppethus, mitt i alla andra skolors öppna hus som man egentligen borde gå på. Jag skulle vilja tacka för bra tips och feedback från "M" som pratade bra om sin linje på Nacka Gymnasium. Jag behöver alla tips jag kan få just nu. Efter att ha framfört ett gympapass på gymnastiken som legat som en sten över axlarna de senaste dagarna och efter att ha mediterat en hel lektion så känner jag mig rätt lugn just nu. Det var ett tag sen. Men det är såklart alltid nått. Försöker se allt från den ljusa sidan.

maybe another day, maybe not

Den 27 mars 2010 kl. 20.30-21.30 släcks det i hela världen.
Ni är med, va?


bara din skyldighet

På kvällen den 12 januari var katastrofen ett faktum. Din hjälp behövs fortfarande. TV4 startar en insamling tillsammans med Röda Korset för att hjälpa befolkningen på det jordbävningsdrabbade Haiti.
SMS:a 72900 och skriv AKUT NU så skänker du 50 kr till Haiti, eller skänk valfritt belopp på postgiro 900 800-4. Märk då talongen Haiti. För mer information om hur du kan hjälpa till, klicka här!

 

Ooo, vad jag har jobbat idag. Sov över hos Saga igår då vi jobbade på Friskispasset för sent dagen innan och imorrse var det bara upp och hoppa igen. Efter hela dagen med ihopsättning av låtar och mycket fantasi och tunga andetag så bar det iväg till första fotbollsträningen 2010. Och där var det fys. Svinjobbigt men kul! Borde egentligen ha stretchat... Jag är pinsamt ovig.

 


i'm a believer

Detta skulle sitta fint i sommar. Speciellt om ryktet är sant att det är sista året.


De här två dagarna har varit riktigt bra. Vet inte varför men jag har mått bra för små saker. Jag älskar det nya året. Idag var jag på första lektionen hon nya gitarrsnubben som ska lära mig gå vidare innom instrumentet. Med andra ord, den nye gitarrläraren. Dryt 25 och skitschysst. Känns sjukt bra. Sitter just nu och improviserar lite (OJ vad länge jag velat kunna säga det) till ett bluse-komp han just skickade. Annars är det en smula stressigt med detta gympapass som jag och Saga ska fixa ihop tills på torsdag. Men vi har verkligen GRYMMASTE musiken så det kommer nog ordna sig. Detta posetiva tänkande tror jag alvaligt talat att man blir gladare av, det känns så. Nu, te och sedan är det natt...


the fat cat has got a heart attack

Grekland sommaren 2009


OJ vad jag längar till sommaren nu. Sjukt . Läser bloggar som vart i Nya Zeeland, Karibien och Thailand och på bilderna ser det allt förutom tråkigt, kallt, ounderbart, stressigt, hemskt, molnigt... Ah, you name it. Det är bara att drömma sig bort i tankarna på sommarplanerna. En smula svårt när man fick se schemat för alla nationella prov visas första, riktiga skoldagen, som förövrigt kändes ovanligt lång. Aja, jag är trots detta inlägg rätt så bra på att hålla mitt nyårslöfte. Posetivt tänkande!

har vi rätt att göra såhär?


Någonting som verkligen berör mig är djurplågeri. Jag har sett alldeles för många videor som visar helt oacceptabelt och rent sjukt beteende av oss. Jag förstår att om man jobbar i den branschen, hur man nu kommer dit är en annan sak, blir lite avtrubbad och inte riktigt ser saker som vi gör, men om man lägger ett levande djur på marken och sparkar på det, lyfter det i benen och, med all sin kraft slänger det i marken, är det mänskligt beteende? Hur fan kan man inte se att det är aningen emot... allt? Det finns liksom ingen rätt med att göra så. Eller grisdramat som jag precis tjatat om i tidigare inlägg. Det fungerar inte i min hjärna när jag ser folk som låter grisarna behandlas på det sjuka sätt de gör. Att engagera mig i någon sorts kampanj mot djurplågeri skriver jag nu direkt ner på min "innan-jag-dör"-lista, right away.
Jag ska ju försöka vara posetiv. Våran värld är helt fantastisk på många olika sett, men tyvärr gäller det samma sak fast tvärt om. Hur kan vi ha så mycket problem och fel här i världen när vi alla är människor som (trodde jag) kämpade mot en sämre värld. Men nu vet jag inte vad jag tror...

Här har ni bara en av många länkar ni kan engagera er i genom att exempelvis skriva ert namn på en namnlista och sedan har ni hjälpt till. Så enkelt är det oftast. Det är värt dom där 10 sekundrarna, jag lovar.

någongång måste vara den värsta, för att den bästa ska få effekt

 

Ni får en ihopfixad Spotifylista bara sådär från mig, här och nu (bara klicka on tha picture above). Glöm bara inte att rösta på mig i veckans blogg! Skulle bli så glad om jag blev det, sånt trodde jag inte att denna blogg skulle få uppleva... Nr. 2, där har ni mig!

 

http://voffsen.blogg.se/2010/january/-veckans-blogg-finalister.html#comment

 

Voilá!


yes

 

Här har vi den. Den skummaste film jag sett på länge. Väldigt oförutsägbar och på så sätt annorlunda och enligt mig, bra. Jag älskar när helt random saker kommer in i filmer så att det påminner lite om en dröm. Dock var detta nästan på gränser till för flippat men bara på gränsen, inte över. De hyfsat snygga skådisarna Johnny Depp, Collin Farell, Jude Law och Heat Ledger gjorde ju inte precis filmen sämre. Jag tror att man skulle kunna se den igen då det finns mycket att reflektera på såhär i efterhand. Om ni vill ha en flummig och lite saga-stuk på film så rekommenderar jag den. Men mig på denna upplevelse var Saga, Hedda, Agnes och tre italienare (Sagas kontakter) som kunde ca. 4 ord på engelska, så komunikationen var väl inte vad vår kväll levde på om vi säger så. Men trevligt var det i alla fall! Och lilla Jennifer anländer idag, men hon är svår att få tag i... Får väl ta och våldsgästa henne!


i don't waisting no more time


I cirkus två och en halv vecka har jag varit så gott som vegetarian. Sedan jag såg den hemska grisfilmen (som jag länkade till i ett av mina tidigare inlägg) så har jag gått från köttälskare till ett halv-veggo. Förändring!
Och jag har tydligen blivit en finalist i en "veckans blogg"-tävling, första gången(!), så ni får väldigt gärna lägga en röst på mig! Det gör ni här.
Tack!

push my boat from the highest cliff to teh sea below


Hej alla... (fantasin tog slut redan här...) Idag gick jag upp klockan 14.05. Men då hade jag ju faktiskt varit uppe till 04.15 kvällen innan. Italiano-kvällen hos Saga var till en början grymt stel och awkward. Det är inte det lättaste och natuligaste när tre 17-åriga snubbar kommer och ska umgås när dom inte kan ett ord engelska. Eller jo, typ "italians are the best". Användbart. Som tur var kom ett monopolspel fram under kvällen och då gick dom igång med kreditkort, svenska gator och en hel del fusk. Det lättade upp stämningen väldigt mycket i alla fall och domj visade sig vara "riktigt trevliga grabbar" (mamma kommentar). Så nu har man fixat lite kontakter om vi säger så, om man drar till Italien då. Inte helt fel.

your hands are quite beautiful

Italien 2008

-20 grader... Inte konstigt man längtar tillbaka.


Klassisk musik gillar vi. När man väl börjat lyssna och hittat bra stycken så är det väldigt beroendeframkallande. Mamma hade sin födelsedag igår, det är värt ett grattis här på bloggen... GRATTIS! <3 Jag tror ioförsig inte att hon läser den men ah... Nu ska jag äta lite mer frukost, duscha, packa lite sovgrejjor och sedan iväg hem till Saga där det bjuds på mat och en och annan italienare. Trevligt trevligt. Man måste ju njuta nu när det bara är typ en dag kvar på lovet. Uh, det låter inte bra i mina öron. MEN nytt år och nya krafter! Posetivt.



Pussar'

Södra England vs. Kalifornien

Kalifornien

 

Torquay


I tidningen SOLO så stod det i ett astro: Tvillingens utmaning detta år är: att inte skjua upp framtida beslut. Okej, man kanske inte ska lägga upp sitt liv efter ett ihopkastat astro i en tidning men det här med språkresor är faktiskt något jag skjutit upp på, omedvetet. Drömmen var ju Kalifornien men det är ju inte särskillt billigt och mamma nojjar sig över att det är för långt bort. Alice och hennes mamma har nu surfat runt lite och hittat ett ställe i södra England; Torquay. Det är ett ställe med vita stränder, palmer och en heeelt duglig plats för mig att spendera 3 veckor av min sommar på. Vi har inte bokat än men jag hoppas att vi slår till. Dock... Efter att ha blivit helt bortskämd efter bara tanken på Kalifornien så är den en smula svårt att släppa. Tanken på det härliga folket, att lära sig surfa (av troligtvis rätt snygga surfingkillar) och bara miljön är trots allt lite frestande. Men, jag ska ändå åka dit minst en gång innan jag dör så dit kommer jag nog i alla fall. Idag ska jag ut och röra på mig. Vet inte hur, men det ska jag i alla fall. Har köpt en superstor jacka på rean. Hur skön som helst men ser as stor ut på mig. Herrmodell med äh, när det är vinter ska man väl ha stora kläder?



Ses!

a wind of freedom blows

Varje dag fick vi se en fin solnedgång, som jag dock trodde var helt magisk då jag hade mina oranga skidglajjor på mig och såg det hela mycket mer fantastiskt...


Hejsan hoppsan! Hemma igen, och blev plötsligt på väldigt bra humör. Ett nytt år har börjat och detta betyder lite av en nystart för mig. Mina löften detta år är att leva Carpe Diem. Detta har jag ju tjatat om sen i sommras men nu har jag äntligen en chans att verkligen följa det. Ett annat är att inte titta bakåt. Jag lär mig av mina misstag men jag ska inte låta saker förstöra för mig. För att nu vara lite mindre djup så ska jag också vara en mycket gladare person typ mot folk på stan. Le, vara skittrevlig i butiker och alltid erbjuda mig att hjälpa till med t.ex. barnvagnar på bussen och liknande saker. Älskar nämligen när man ser/upplever en sådan person så nu ska jag bli en sån människa själv. Min vecka i Åre med Alice var härlig. Mycket snö, kring 15 minus och roliga kvällar med folket som bodde med oss i stugan är en rätt bra sammanfattning. Nu är jag väldigt taggad på detta år. Jag, Vilma och Alice skulle börja år 2010 (1/1) med att vara överdrivet posetiva, vilket var rätt svårt... Men ett gott försök i alla fall. Nu ska jag lyssna på en jäkla massa bra musik på älskade Spotify medans jag gör mig iordning.


Ha en bra fortsättning på det härliga året nu!

RSS 2.0